Вчора прилад для вимірювання стадії бродіння вина за температурою винороб із Ключарок презентував на фестивалі «Червене вино». Агрегат дозволяє дотримуватися встановленого температурного режиму, не потребує додаткової комплектації, з безлічі трубок, та найголовніше, виключає будь яку можливість контакту з самим напоєм. Зібрати тестовий прилад на 20 літрів обійшлось винахіднику у 300 гривень.
Фізик та винороб каже, зазвичай вино проганяють через теплообмінники, пильно слідкують, щоб була правильна температура при бродінні. Єдине, що потрібно буде зробити маючи такий пристрій – виставити потрібне температурне значення. Поки винахідник тестує прилад у власній винарні, але згодом планує налагодити невелике виробництво і продавати агрегати.
Джерело: https://pmg.ua/
Leave a Reply