Закарпатський винороб запатентував прилад для вимірювання стадії бродіння вина за температурою

Вчора прилад для вимірювання стадії бродіння вина за температурою винороб із Ключарок презентував на фестивалі «Червене вино». Агрегат дозволяє дотримуватися встановленого температурного режиму, не потребує додаткової комплектації, з безлічі трубок, та найголовніше, виключає будь яку можливість контакту з самим напоєм. Зібрати тестовий прилад на 20 літрів обійшлось винахіднику у 300 гривень.

Фізик та винороб каже, зазвичай вино проганяють через теплообмінники, пильно слідкують, щоб була правильна температура при бродінні. Єдине, що потрібно буде зробити маючи такий пристрій – виставити потрібне температурне значення. Поки винахідник тестує прилад у власній винарні, але згодом планує налагодити невелике виробництво  і продавати агрегати.

Джерело: https://pmg.ua/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *