Науковець Василь Гомонай над своїм дослідом працював кілька десятиліть. Вивчав, вдосконалював, патентував і знову досліджував. У своїх дослідах чоловік знайшов спосіб як перетворити вуглекислий газ на справжню їжу. За різними формулами можна отримувати сотні, а то й тисячі органічних сполук. Ще у 60-тих Василь Іванович знайшов спосіб, як окислюючи метан отримати надзвичайно великий відсоток формальдегіду. Він був першим в світі науковцем, який досяг таких показників. А допоміг йому в цьому випадок. Наразі роботами ужгородського хіміка зацікавився французький колега із Сорбонського університету. Вони разом підготувавли ґрунтовну наукову статтю для відомого американського журналу «Каталізіс». Обоє сподіваються – їхня розробка знайде практичне втілення в світовій науці. Адже, за словами фізика, цей замкнутий цикл тримання органіки з вуглекислого газу може стати у нагоді при подорожах на Марс, коли фізично не можливо взяти з собою достатньо їжі.
Leave a Reply