Окрему увагу учасники зібрання зосередили на питаннях, що стосувалися боротьби із небезпечними захворюваннями тварин, зокрема з африканською чумою свиней.
Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа і керівник Державної ветеринарної інспекції Республіки Словаччина Йозеф Біреш під час робочої зустрічі в Ужгороді обговорили поточний стан розвитку двостороннього співробітництва в галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Участь у заході також взяли начальник та профільні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області. Володимир Лапа ознайомив свого словацького колегу зі структурою, функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби, її територіальних органів та вітчизняною системою державного контролю у сфері ветеринарної медицини.
Окрему увагу учасники зібрання зосередили на питаннях, що стосувалися системи безпечності харчових продуктів, епізоотичної ситуації, боротьби із небезпечними захворюваннями тварин, зокрема з африканською чумою свиней.
За словами Голови Держпродспоживслужби, Україна зацікавлена у вивчені словацького досвіду, починаючи від забезпечення епізоотичного благополуччя, умов для реалізації продукції невеликими фермерами на локальних ринках, і закінчуючи практичними питаннями наближення вітчизняного законодавства до вимог ЄС.
У ході зустрічі сторони проаналізували погоджені між обома країнами міжнародні ветеринарні сертифікати. Це забезпечує підґрунтя для здійснення операторами ринку України та Словаччини експортно-імпортних операцій тваринами і продукцією тваринного походження . Володимир Лапа висловив сподівання, що зустріч, яка відбулася на Закарпатті, сприятиме розвитку подальшого співробітництва між компетентними органами України та Словаччини, зокрема на прикордонному регіональному рівні.
Джерело: Держпродспоживслужба Закарпатської області

Leave a Reply